Zastanawiacie się czasem, jak wygląda jakość pieczywa jakie serwowane mamy głownie w marketach? Co tam faktycznie się znajduje? Dlaczego chleb nie da się zjeść już na drugi dzień? Zresztą tego rodzaju przykładów można mnożyć więcej, szynka w plasterkach, która rozpływa się w dłoni i z plasterka zostają dwa czy trzy strzępy, ser udający krojony… praktycznie jak tak się zastanowić, to 99% produktów nie nadaje się dla nas do spożycia. Owszem spełniają normy, ale jakie to są normy? Spróbujcie zrobić mleko na kwaśne, otwórzcie tzw. twarożek w wiaderku i zobaczcie jak on wygląda po 4 dniach.

Ale prawda też jest taka, bo z tego co widzę to odnosicie się do Śląska, że tam po prostu kultura szanowania chleba i dbania, by chleb był chlebem, a nie wyrobem chlebopodobnym jest po prostu obecna i żywa. I bardzo dobry moim zdaniem podajecie przykład https://ziarenko24.pl
Ja nie narzekam, chleb od jakiegoś czasu kupuję u nas w Bytomiu na Powstańców Warszawskich 60 i nie zamierzam tego zmieniać
Moim zdaniem nie ma obecnie lepszej piekarni, jeżeli chodzi o zdrowy i pyszny chleb jak ta mająca stronę https://ziarenko24.pl
Tu muszę poprzeć zdanie Angeliki, choć mogę podać przykład piekarni, która pomimo dobrych cen potrafi utrzymać wysoką jakość wyrobów. Niedowiarków zapraszam do Chorzowa na 3 Maja
Ja mogę podać w Chorzowie jeszcze jeden adres Ryszki 57
Głównym problemem takiego stanu rzeczy jest moim zdaniem raz presja niskiej ceny, a dwa zmiana technologi produkcji co też wiąże się, jak zwał tak zwał, ze mianą przepisów czy przystosowaniem ich do nowego sposobu produkcji
Jednak są też piekarnie, dla których tradycja coś znaczy
Niestety, w większości przypadków, koszty, koszty, koszty i jak najniższa cena, oto priorytety dzisiejszej produkcji
Na szczęście są “rodzynki”, jednak muszę ci przyznać racje, jest ich coraz to mniej na rynku
A ja znam porządną piekarnię, która piecze chleb pyszny w pełni tego słowa znaczeniu
To nie bądź żyła tylko podaje jej adres
Moim zdaniem nie ma już za wielu porządnie pracujących piekarni, takich gdzie jakość pieczywa jest na pierwszym miejscu
To, że nie ma wielu, nie oznacza, ze faktycznie “już wyginęły” Na szczęście jeszcze istnieją i może wielu zaskoczę, mają się dobrze i cieszą dużą popularnością. Pytacie gdzie? Częstochowa – Gajowa 15